Bad - et praktisk rom med velvære

Badet - et av de viktigste rommene i huset. Det skal dekke viktige funksjoner som toalett, vask og bad, dusj, samt oppbevaring. Flere har også klesvaskemaskin på dette rommet. Men det bør også være litt velvære på et baderom. Og løsningene er mange... Hvordan ser ditt drømmebad ut? 

 

F5033471-607A-44E2-9663-C1ED602AB63B.JPG
 

Mange er opptatt av store skuffer som skal romme mye - både hånkle og andre baderomsartikler. Skuffer er både praktiske og fine - noe jeg i allefall foretrekker :-)

 
A939E294-303F-4CF7-B6F2-040F6B090A6D.JPG
 

På innredningene kan ulike benkeplater brukes. På badet over er det en sort skiferplate fra Ottaskifer - en robust, tidløs og lett benkeplate å holde ren - tåler all slags fukt! En kan også velge en benkeplate i heltre. Men dette krever at en må behandle plata flere ganger i løpet av brukstiden. Porene i treet må mettes og beskyttes, slik at treet ikke trekker til seg vann. Eksempler på overflatebehandlinger i heltreplater er voks eller maling. Andre alternativer til benkeplate er laminat. 

IMG_0578.JPG
IMG_0224.JPG

 

Farger og materialvalg må passe sammen, og flere detaljer kan trekkes frem. Ikke alle bad trenger å ha hvite vegger og baderomsmøbler. Det kan også ha farger og uttrykk som passer deg og ditt hjem. 

 
IMG_0128.JPG
 

Vasken på badet må ikke være rund, den kan være oval eller firkantet, rektangulær eller ingen av disse delene. Vasken må heller ikke være hvit eller av porselen. Valget er ditt! Vidars møbelsnekkeri kommer gjerne med noen forslag. Hva med en ekte og robust steinvask? 

 
Marit Svanborg